last update: 01-07-2016

Android als monitor voor IP-Camera's

Voor Android gebruiken we IP Cam Viewer BASIC
Er is naast de BASIC versie ook een LITE versie, maar het is ons niet duidelijk wat de verschillen zijn. Het lijkt erop dat de LITE versie minder camera modellen ondersteund.

Als je het programma regelmatig gebruikt, overweeg dan de PRO versie, it`s only $3.99. Op de IP Cam Viewer website vindt je meer informatie over ondersteunde camera`s etc.

Na installatie van de App moet je jouw camera(s) toevoegen.
Start de App en druk op de grote plus knop (1), kies IP Camera, DVR, NVR (2) en voer de gegevens in voor jouw IP Camera zoals merk, model, IP Adres en IP Poort, gebruikersnaam en wachtwoord (3). Druk even op de Test knop als je klaar bent met invoeren om er zeker van te zijn dat alles werkt.
Als je klaar bent, druk dan op Save.

IP Cam Viewer opzetten

Nadat je op de "Save" knop gedrukt hebt, zul je naar een overzicht van ingestelde camera(s) gaan, druk op jouw camera (4). Druk vervolgens op de rond knop met de pijl naar links (5) waardoor je naar het weergave scherm van de camera gaat (6).

IP Cam Viewer - Alles in de gaten houden

Jouw security monitor is nu klaar voor gebruik - draai de telefoon in landschap mode zodat je het scherm optimaal gebruikt.

Foscamviewer app oud