Windows 10

Upgrade naar Windows10 (Misschien toch maar even wachten)

Computers die zijn uitgevoerd met Windows7 of Windows8.1 krijgen sinds begin juni 2015 een extra Windows-icoontje rechtsonder in het scherm.
Als je je cursor ernaast houdt, verschijnt de tekst ‘Windows 10 downloaden’.

Windows 10 downloaden

Wij adviseren om dit niet klakkeloos te doen. De kans is n.l. groot dat diverse programma's (nog) niet geschikt zijn voor Windows10.
Windows10 komt officieel op 29 juli 2015 op de markt. Microsoft biedt u vanaf dat moment een jaar de tijd om deze upgrade gratis uit te voeren. U hebt dus sowieso nog de tijd tot 29 juli 2016 om dit te doen.

Windows10 en Agrarische Software

Computers die bedrijfsmatig op melkveebedrijven draaien bevatten hiervoor Software van Managementsystemen en/of Procescomputers.
Raadpleeg uw softwareleverancier voordat u de overstap naar Windows10 maakt.

Hoe zit het met het upgraden naar Windows 10?

Wat wil je weten als je Windows 10 krijgt aangeboden?

Het nieuwe Windows 10 icoontje onderaan je beeldscherm

Als je wilt voorkomen dat je Windows 10 per ongeluk via het hardnekkige icoontje rechtsonder op je scherm downloadt, wil je wellicht in eerste instantie dat icoontje onzichtbaar maken via de bekende manier van het ‘aanpassen van de taakbalk’ waarna je (in Windows 7) de keus krijgt om het voorgeselecteerde ‘pictogram en meldingen weergeven om te zetten in ‘geen pictogram en meldingen weergeven.’ Helaas werkt die strategie slechts kort, want zodra je je computer opnieuw opstart, krijg je dat Windows 10-icoontje toch opnieuw te zien. Je googelt even en je ziet dat er kennelijk heel wat mensen zijn die zich ergeren aan of zelfs erg boos worden om deze agressieve marketingtechniek om gebruikers van Windows 7 en Windows 8 (of 8.1) naar de nieuwste Windows-versie te pushen. Gelukkig is er wel een makkelijke manier om dat icoontje definitief te verwijderen. Daarover straks meer.

Is de Windows 10 pop-up onderaan je scherm wel legaal?

Het goede nieuws is dat de Windows 10 pop-up onderaan je scherm helemaal legaal is. Microsoft heeft dat icoontje zelf op je computer geplaatst. Maar als je niet op een nieuw computersysteem zit te wachten, wil je dat irritante icoontje vermoedelijk verwijderen en dat kan heel simpel. Het blijkt namelijk dat dit icoontje wordt veroorzaakt door een ‘aanbevolen update’. Als je, zoals de meeste mensen, niets aan de Windows-defaultinstellingen voor updates hebt veranderd, worden ‘aanbevolen updates’ op dezelfde manier als ‘belangrijke updates’ beschouwd en ‘dus’ automatisch gedownload en geïnstalleerd. Met andere woorden, je hebt er zelf voor gekozen (lees: had je maar beter moeten opletten). De update die de boodschap om Windows 10 te downloaden veroorzaakt, heet kb3035583.

Hoe verwijder je de update kb3035583 definitief?

In Windows 7 ga je als volgt te werk om de update kb3035583 definitief te verwijderen.

Kan Roadhouse PC-Products mij ondersteunen bij het verwijderen van de update?

Als u bovenstaande stappen uitvoert, is de kans groot dat de 'irritante' melding verdwijnt.
Als u het niet ziet zitten om dit zelf te doen, dan kunnen wij hiervoor ondersteuning bieden.
De hiervoor benodigde tijd zal in rekening worden gebracht.
Deze ondersteuning valt buiten hardwaregarantie.
Als u een Servicepakket van ons hebt, dan ontvangt u voor deze ondersteuning een korting van 50%.
Ondersteuning kunt u aanvragen via het onderdeel Service in het menu.

Wat als ik bij nader inzien Windows 10 toch wil downloaden?

Een simpele manier om Windows 10 opnieuw aangeboden te krijgen, is vanuit het Configuratiescherm te gaan naar Windows Update en te kiezen voor ‘Naar updates zoeken’. Je krijgt dan een overzicht van belangrijke en optionele updates waarvoor je zou kunnen kiezen. Voor de verwijderde update kb3035583 geldt dat deze nu cursief wordt aangegeven. Kies voor deze update en je krijgt opnieuw Windows 10 ter download aangeboden.

Bron: http://nu.evendit.nl/pc-en-internet/als-je-nog-niet-wilt-upgraden-naar-windows-10/